Junior Processingenjör Uppsala

Vi erbjuder dig möjligheten att använda din nyfikenhet, sociala kompetens och samarbetsförmåga för att självständigt och med stöd av kollegor arbeta med processval, processdimensionering och utredningar inom hela VA-processområdet, dvs. både avloppsvattenrening, dricksvattenproduktion och biogasproduktion. För att trivas och lyckas i den här rollen tror vi att du har 2-3 års erfarenhet efter examen från kommunal verksamhet inom VA eller miljöområdet och är högskole-/civilingenjör eller har annan likvärdig teknisk/naturvetenskaplig utbildning. Om du är vår nya Junior Processingenjör - klicka på knappen ”Ansök” nedan.

Inviting bright minds

Vill du utveckla din expertis i en öppen, samarbetsinriktad och inspirerande kultur? Vill du vara med och arbeta för en hållbar framtid? Med våra intressanta projekt och kreativa lösningar strävar vi efter att utveckla vår bransch. Du kommer bli en del av ett globalt företag med en stabil tillväxt sedan starten 1945 som fortfarande präglas av våra grundares värderingar att bidra till ett bättre samhälle. Med teknik skapar vi tillsammans nytta för människan, natur och samhälle.

Du kommer att tillhöra vår enhet VA-process

Som vår nya Junior Processingenjör kommer du att vara en del av vår VA-Processenhet som består av 15 drivna och kompetenta ingenjörer som tillsammans har lång erfarenhet av att arbeta inom alla delar av projektcykeln. Vi arbetar med allt från utredningar till att uppdragsleda stora projekt som involverar flera teknikområden. Ett av våra flaggskepp som drivs från Uppsalakontoret är Stockholm Vattens stora satsning på den framtida avloppsförsörjningen för Stockholm, där vi varit med från förstudie till detaljprojektering. Vi är en avdelning där vi i hög grad samarbetar och stöttar varandra i projekten som vi driver och arbetar i, både inom enheten men även tillsammans med övriga VA-processenheter inom Sverige och Norden. För att trivas hos oss bör du vara en lagspelare med framåtanda som sporras av att se nöjda kunder och leverera med hög kvalitet.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Att delta i strategiska utredningar, teknisk-ekonomiska förstudier inför kommande projektering, utvärdering av olika process- eller utformningsalternativ, lokaliseringsutredningar, eller utredning av andra frågeställningar i syfte att bereda beslutsunderlag.
  • Att delta i arbetet med att dimensionera processanläggningar för avloppsvattenrening, dricksvattenproduktion eller biogasproduktion, både när det gäller ombyggnad och när det gäller nybyggnad.
  • Främst kommer du att arbeta med kommunala kunder men även industriella kunder kan förekomma.
  • Ta fram, strukturera och säkerställa korrekt dokumentation i projekten, tillsammans med erfarna kollegor. Du arbetar efter vårt interna kvalitetssystem och hjälper till med att se till att bestämmelser och standarder efterföljs i projektet

Utvecklas tillsammans med oss

När du blir en del av Ramboll kommer vi att göra vårt bästa för att stötta dig i din personliga och professionella utveckling. För att lyckas i den här rollen tror vi att du har:

  • 2-3 års erfarenhet efter examen från kommunal verksamhet inom VA eller miljöområdet.
  • Är högskole-/civilingenjör eller har annan likvärdig teknisk/naturvetenskaplig utbildning.
  • En förutsättning är att du ha god kännedom och intresse för avloppsreningsverk, vattenverk och biogasanläggningar.
  • Du talar och skriver flytande svenska samt har goda kunskaper i engelska

Du är en person som är analytisk och grundlig, med ett djupt intresse för att utveckla framtidens teknik. Du presterar som bäst när du får arbeta med meningsfull teknik i varierande projekt och din kompetens kommer till sin rätt när du kombinerar din tekniska expertis och affärsförståelse som rådgivare till våra kunder. För att du ska fortsätta prestera på topp krävs möjlighet till kompetens- och vidareutveckling samt ett uppmuntrande och tillitsfullt ledarskap.

Välkommen till vår Vatten-division

På Ramboll har vi ett globalt team med några av världens bästa vattenkonsulter som säkerställer en hållbar utveckling av vårt samhälle. Vi hjälper våra kunder med deras största utmaningar när det gäller att hantera vatten och vi garanterar plats för både människor och natur. Våra kärnområden omfattar klimatförändring och landskapsutveckling, säkerställande av rent dricksvatten, hantering av avloppsvatten och industriellt vatten, vattenförsörjning och resurser samt infrastruktur.

Ramboll i Sverige

Ramboll är ett av Sveriges största  teknik-, design- och konsultföretag med fler än 2000 experter  på 30 kontor över hela landet. Hos oss kan du bidra med innovativa och hållbara lösningar till nytta för människa, natur och samhälle.

Din ansökan

Vi tar enbart emot ansökningar via vår hemsida. Bifoga ditt CV, personliga brev och relevanta dokument som beskriver varför du är rätt person för det här jobbet. Vi ser fram emot din ansökan senast den 25-04-2019.

Deadline 2019-04-25
Workplace Uppsala

Ramboll

Ramboll
First Floor, Emerald Building
Oud Metha Road
PO Box 116921, Dubai, UAE
Tel:+971 4 334 3616
Fax:+971 4 334 3617

Mail: info@ramboll.ae