Projekteringsledare Uppsala

Vi erbjuder dig möjligheten att använda din expertis och nyfikenhet för att självständigt och med stöd av kollegorna arbeta som projekteringsledare för anläggningar som vattenverk, avloppsreningsverk och biogasanläggningar. För att trivas och lyckas i den här rollen tror vi att du har ett intresse för att samarbeta med kollegor mot ett gemensamt mål och har lätt för att ta kontakt med kunder. Om du är vår nya Projekteringsledare - klicka på knappen ”Ansök” nedan.

Inviting bright minds

Vill du utveckla din expertis i en öppen, samarbetsinriktad och inspirerande kultur? Vill du vara med och arbeta för en hållbar framtid? Med våra intressanta projekt och kreativa lösningar strävar vi efter att utveckla vår bransch. Du kommer bli en del av ett globalt företag med en stabil tillväxt sedan starten 1945 som fortfarande präglas av våra grundares värderingar att bidra till ett bättre samhälle. Med teknik skapar vi tillsammans nytta för människan, natur och samhälle.

Du kommer att tillhöra vår enhet VA Process

Som vår nya Projekteringsledare kommer du att vara en del av vår VA-Processenhet i Uppsala som består av cirka 15 drivna och kompetenta ingenjörer som tillsammans har lång erfarenhet av att arbeta inom alla delar av projektcykeln. Vi arbetar med allt från utredningar till att uppdragsleda stora projekt som involverar flera teknikområden. Ett av våra flaggskepp som drivs från Uppsalakontoret är Stockholm Vattens stora satsning på den framtida avloppsförsörjningen för Stockholm, där vi varit med från förstudie till detaljprojektering. Vi är en avdelning där vi i hög grad samarbetar och stöttar varandra i projekten som vi driver och arbetar i, både inom enheten men även tillsammans med övriga VA-processenheter inom Sverige och Norden. För att trivas hos oss bör du vara en lagspelare med framåtanda som sporras av att se nöjda kunder och leverera med hög kvalitet.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Ansvara för teknisk samordning i våra projekt
 • Upprätta tidplaner i samarbete med övriga teknikområden och ansvara för uppföljning av dessa
 • Föreslå tekniska lösningar och säkerställa optimal teknisk funktion i våra leveranser
 • Initiera, leda och samordna all projektering inom uppdraget
 • Följa upp tekniska lösningar med beställarrepresentanter och projektörer
 • Tillse att handlingar blir samgranskade. Delta vid att ta fram, strukturera och säkerställa korrekt dokumentation i projekten
 • Säkerställa att både internt kvalitetssystem och bestämmelser och standarder efterföljs
 • Vara ute på plats för att träffa kunden och förstå förutsättningarna
 • Coacha och lära upp yngre förmågor inom ditt expertområde

Utvecklas tillsammans med oss

När du blir en del av Ramboll kommer vi att göra vårt bästa för att stötta dig i din personliga och professionella utveckling. För att lyckas i den här rollen tror vi att du har:

 • Minst tio års erfarenhet efter examen, gärna med bakgrund som konsult/entreprenör eller från den kommunala sektorn. Erfarenhet som projekteringsledare inom industri är också meriterande
 • Är högskole- eller civilingenjör, alternativt besitter lång erfarenhet inom teknikområdet
 • God datorvana är ett krav. Kunskap och vana att projektera i AutoCAD-miljö är en fördel
 • Samordning av olika tekniker
 • Erfarenhet av att driva multidisciplinära project
 • Du talar och skriver flytande svenska samt har goda kunskaper i engelska

Du är en person vars främsta drivkraft är att uppnå resultat i projekt som adderar reellt värde. Tack vare din strategiska infallsvinkel och samarbetsförmåga lyckas du möta våra kunders krav och leverera lösningar anpassade till morgondagens samhälle. Du är flexibel och trivs när du utmanas i intressanta projekt som inbegriper såväl lokalt som internationellt samarbete. För att du ska växa och utvecklas krävs ett ledarskap som stöder, coachar och inkluderar dig i strategiska beslut.

Välkommen till vår Vatten-division

På Ramboll har vi ett globalt team med några av världens bästa vattenkonsulter som säkerställer en hållbar utveckling av vårt samhälle. Vi hjälper våra kunder med deras största utmaningar när det gäller att hantera vatten och vi garanterar plats för både människor och natur. Våra kärnområden omfattar klimatförändring och landskapsutveckling, säkerställande av rent dricksvatten, hantering av avloppsvatten och industriellt vatten, vattenförsörjning och resurser samt infrastruktur.

Ramboll i Sverige
Ramboll är ett av Sveriges största  teknik-, design- och konsultföretag med fler än 2000 experter  på 30 kontor över hela landet. Hos oss kan du bidra med innovativa och hållbara lösningar till nytta för människa, natur och samhälle.

Din ansökan

Vi tar enbart emot ansökningar via vår hemsida. Bifoga ditt CV, personliga brev och relevanta dokument som beskriver varför du är rätt person för det här jobbet. Vi ser fram emot din ansökan senast den 25-04-2019.

Deadline 2019-04-25
Workplace Uppsala

Ramboll

Ramboll
First Floor, Emerald Building
Oud Metha Road
PO Box 116921, Dubai, UAE
Tel:+971 4 334 3616
Fax:+971 4 334 3617

Mail: info@ramboll.ae