Robotic Process Automation (RPA) utvecklare

Drivs du av att effektivisera och automatisera administrativa rutiner och affärsprocesser?

Automatiseringsbehovet inom Ramböll ökar i takt med teknikutvecklingen och ökad standardisering av processer. Ramböll Sverige söker därför RPA utvecklare. Vi är i uppstartsfasen av vår robotiseringsresa och du kommer vara en del av vårt spännande utvecklingsarbete med att effektivisera och automatisera administrativa rutiner och affärsprocesser som tidigare har varit manuella. Tjänsten är ny, vilket innebär att du har stora möjligheter att påverka och att utveckla rollen.
Om du är en av våra nya Robotutvecklare- klicka på knappen ”Ansök här” nedan.

I Rollen som RPA utvecklare kommer du att arbeta med UIPath som är den ledande tekniken för mjukvarurobotar. Rollen innebär att du är med från början och designar en process som utmynnar i ett körschema och ett script. Du kommer att konfigurera automatiseringsflöden samt förvalta automatiseringsapplikationen. Vidare kommer du att arbeta med att utveckla robotiserade processlösningar samt optimera användandet av robotmjukvara. Du kommer även vara ansvarig för viss dokumentation och testning kopplat till utvecklingen av mjukvaran.

Du kommer att utföra ditt arbete tillsammans med ett team av experter för de olika funktionerna som även fungerar som uppdragsgivare/beställare.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att bli:

 • Arbete på flera olika sätt tillsammans med verksamhetsrepresentanter
 • Att delta i workshops av olika slag, detaljera, dokumentera och beskriva funktionalitet
 • Utveckla körschema, script och robotiserade funktioner
 • Optimering av plattformen, testning och förvaltning av våra robotar


Vi tror att du har erfarenhet:

 • Av några års utveckling i Python, C#
  , VB.NET, C++, JavaScript, eller VBScript
 • Av automatisering av rutiner och processer.
 • att arbeta med visuella funktionsbeskrivningar, för tex web och systemutveckling
 • att arbeta i omställningsprogram, stora projekt eller uppstart av ny verksamhet.
 • Informationsmodellering och integration


Om dig
Du har intresse och erfarenhet av processtyrda organisationer samt några års erfarenhet av programmering. Vidare är du analytisk, har ett logiskt tänkande, gillar att lösa problem och hae en bra grundförståelse för IT samt hur IT interagerar med övrig verksamhet.

I din roll som RPA utvecklare kommer du att komma i kontakt med många funktioner inom Ramböll och det är därför viktigt att du är kommunikativ, öppen och social. Du behöver även vara pedagogisk för att kunna diskutera fram olika lösningar.

Du har ett stort tekniskt och digitalt intresse och trivs med att arbeta tillsammans med inspirerande kollegor inom olika kompetensområden.

Du lägger vikt vid att skapa goda relationer och har ett öppet förhållningssätt till alla du möter. Du vet att du i din roll är hela Ramböll’s ansikte utåt.

Om din utvecklingsresa hos oss
Ramböll är i ständig utveckling, och det kommer du också att vara om du arbetar hos oss. Till att börja med får alla nyanställda ett gediget introduktionsprogram. Sedan erbjuder vi flera olika möjligheter för att du skall lära dig mer och mer. Varje medarbetare har en egen kompetensutvecklingsplan och utvecklingssamtal genomförs årligen.

Ramboll Sverige
Vi på Ramboll fokuserar på att skapa tekniska lösningar som har en positiv inverkan på människors vardag. Tillsammans med 1900 medarbetare placerade på 28 orter runt om i Sverige skapar vi innovativa lösningar som adderar ett mervärde till människa och samhälle. Vi kallar det Engineering for life. Vårt arv och våra värderingar ger oss också stödet att utmana, ifrågasätta och hitta nya vägar framåt.

Ansök här
Vi ser fram emot att höra ifrån dig. Ansök med ditt CV, personliga brev och relevant documentation.

Deadline 2019-01-31
Workplace Stockholm

Ramboll

Ramboll
First Floor, Emerald Building
Oud Metha Road
PO Box 116921, Dubai, UAE
Tel:+971 4 334 3616
Fax:+971 4 334 3617

Mail: info@ramboll.ae